Tym razem zadowoleni mogą być wszyscy miłośnicy kawy. W niewielkiej rzemieślniczej palarni aromat zyskują najlepsze ziarna ze starannie wybranych plantacji. Warto spróbować napoju ze stargardzkiej manufaktury.
Palarnia Dobrej Kawy to propozycja przede wszystkim dla osób, które cenią świeżość ziaren. Gotowy, ręcznie pakowany produkt trafia do sprzedaży niemal od razu po zakończeniu procesu palenia. Dzięki temu smakosze kawy mogą w pełni poczuć intensywność i aromat napoju.
Do wyboru jest DJIMMA – mocna Arabica o niskiej kwasowości i czekoladowo-owocowym aromacie, dedykowana głównie do ekspresów.
Druga propozycja to YIRGACHEFFE – dobra do alternatywnych metod parzenia Arabica o kwiecisto-owocowym smaku.
Kawę ze stargardzkiej palarni można już kupić w Pokusie przy ul. M. Reja 9. Jej twórcy zapraszają też do bezpośredniego kontaktu – tel. 514 951 828, e-mail: kawa@centralnakuchnia.pl.
Zdjęcia i wizualizacje: Marcin Fedorowicz/Alicja Nowicz