Uczniowie klas gastronomicznych przygotowują tradycyjne świąteczne potrawy i wypieki. Już od progu unosi się zapach pierników, miodu, cynamonu i goździków. Wszystko to za sprawą magicznej atmosfery, zaangażowania młodzieży i ciekawych pomysłów nauczycieli zawodu.
„To przyjemność pracować w miejscu, w którym świąteczny czas zaczyna się już na początku grudnia” – mówi nauczyciel przedmiotów zawodowych Pani Marzena Samujło. „Nasza młodzież z dużym zaangażowaniem i wielką radością włącza się w wykonanie zadań. A skoro mamy tak wielu pasjonatów wypieków i kulinariów, możemy prowadzić konkursy, bo chętnych mamy wielu…”.
W konkursie „Mistrza lepienia pierogów”, trudno było wyłonić zwycięzcę, bo wszystkie dania wyglądały i smakowały wyśmienicie. W konkursie „ Mistrza zdobienia pierników”, prace były tak bajeczne, że zwycięzców musiało być więcej.
Uczniowie celebrują przedświąteczny czas na różne sposoby, Technicy pojazdów samochodowych, wykonali wyjątkową bombkę „ To prawdziwe autko, wyspawane z miłości do zawodu, tyle że bez silnika, ale nad tym też popracujemy :) „ - mówi Kierownik warsztatów szkolnych Pan Michał Stasiak.
Dyrektor szkoły Pan Krzysztof Bielski dodaje, że „Młodzież wykonała cały zestaw bombek na choinkę przed MDK w Stargardzie, każde w innej technice i z ciekawym pomyśle. Wszystkie łączy jedno – miłość do ZS 5 i logo naszej szkoły”. Wśród nich pojawiły się bombki szczególne, opracowane i wykonane przez techników programistów na drukarkach 3D.
Tu jesteś:
- Wiadomości
- Edukacja
- Świątecznie w ZS 5