Na kulinarnych ścieżkach naszego województwa pojawił się kolejny lokal ze Stargardu (poprzednio Pizzeria u Jana). Ziemniakowelove przy ulicy Kazimierza Przerwy Tetmajera 1 to bistro specjalizujące się w kuchni, w której dominuje ziemniak.
To on jest tam numerem jeden, z niego szef kuchni wyczarowuje specjały do zjedzenia, a na półkach stoi coś do wypicia (też z tego warzywa). Specjalnością bistra są ziemniaki pieczone w piecu opalanym drewnem. Dopełnieniem wspaniałych potraw jest klimat wnętrza i fantastyczna obsługa. Rzadko, a nawet bardzo zdarza się, aby szef kuchni – właściciel wychodził na salę i gawędził z gośćmi.
Właścicielka Iwona Mazurek-Orłowska dopełnia informacje o lokalu mówiąc: - Dbając o wysoki standard oferowanych dań, a także wspierając lokalnych producentów, surowce stosowane do przygotowywania potraw pochodzą przede wszystkim z pól małych gospodarstw rolnych i od lokalnych rzemieślników.
Wkrótce na portalu postaramy się zamieścić obszerny materiał dotyczący bistra.
Tu jesteś:
- Wiadomości
- Lifestyle
- Ziemniakowelove, czyli ?Ziemniak w podróży?.