Dzisiaj jest: 22.11.2024, imieniny: Cecylii, Jonatana, Marka

Nowi członkowie sieci dziedzictwa kulinarnego

Dodano: 7 lat temu
Redakcja poleca!

Kolejnych 6-ciu przedsiębiorców dołączyło do Zachodniopomorskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego.

Nowi członkowie sieci dziedzictwa kulinarnego
Wręczenie certyfikatów oraz poczęstunek odbędzie się 13 listopada 2017 o godzinie 12 w Zachodniopomorskim Stowarzyszeniu Rozwoju Gospodarczego – SCP w Szczecinie. W wydarzeniu weźmie udział wicemarszałek Jarosław Rzepa.
 
Dzięki  regionalnej żywności i dziedzictwu kulinarnemu możliwe jest stworzenie mocnej regionalnej tożsamości. Promowanie produktów i działań informacyjnych związanych z regionem należy do działaczy „Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego”.
 
Aktualnie w sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorze Zachodnie jest 56-ciu członków. 13 listopada br. certyfikaty otrzymają:
  • Gospodarstwo rolne Leszek Jager, Radziszewo
  • Polmarkt Sp. z o. o.  oddział Ińsko
  • Miodowy raj Andrzej Rytwiński, Dygowo
  • Restauracja Kurna Chata, Świnoujście
  • Winnica Sydonia, Pęzino
  • Pizzeria u Jana, Stargard
 
Przyjęcie nowych członków odbędzie się podczas seminarium informacyjno-szkoleniowego dla członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorze Zachodnie. Na spotkaniu omówiona zostanie m.in. idea sieci , warunki, korzyści i działania wynikające z członkostwa przedsiębiorstw branży spożywczej w stowarzyszeniach, organizacjach, grupach dystrybuujących żywność, a także przedstawione będą przepisy sanitarne dotyczące produkcji żywności tradycyjnej, regionalnej i lokalnej.

FOTO: Pizzeria u Jana

 
Źródło: Urząd Marszałkowski Szczecin
Zapisz się do newslettera:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingu usług i produktów partnerów właściciela serwisów.
Retro Gaming w SCN FILARY. Fotorelacja