Szkoła gościła uczniów szkół podstawowych. W ramach współpracy międzyszkolnej oraz edukacji prozdrowotnej, młodzież klas gastronomicznych, przygotowała spotkania edukacyjne. Tematem przewodnim były dobroczynne właściwości warzyw jesieni. Celem spotkań było podniesienie świadomości dietetycznej, wśród młodych mieszkańców Stargardu i okolic, bo przecież od dawna już wiadomo, że „jesteś tym co jesz…”.
Uczniowie Technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz Branżowej Szkoły I stopnia kucharz – przygotowali pokaz sporządzania prostych, zdrowych dań warzywnych. Promują w ten sposób modę na zdrowie i świadome żywienie.
Podczas wizyt w szkole, młodzież miała okazję zwiedzić warsztaty gastronomiczne, warsztaty samochodowe oraz nowoczesną pracownię drukarek 3D, w której kształcimy technika programistę.
Z pewnością to nie ostatnie takie spotkania, bo ZS 5 ma się czym pochwalić, wypromować i pozostać w pamięci uczniów na długo, a w szczególności na czas podejmowania decyzji dalszego kształcenia.
Tu jesteś:
- Wiadomości
- Edukacja
- Spotkania integracyjne w ZS 5