Dzisiaj jest: 21.11.2018, imieniny: Janusza, Marii, Reginy

Lokal pachnący bazylią.

Dodano: 2 tygodnie temu Autor:
Redakcja poleca!

W sobotę, 3 listopada w samo południe na kulinarnej mapie Stargardu pojawił się nowy lokal.

Lokal pachnący bazylią.
Materiał sponsorowany

Przy Placu Słonecznym 1 ulokowała się Pizzeria Bazylia.

Mały, bo tylko na 16 miejsc, klimatyczny lokal, w którym jak sama nazwa wskazuje królować będzie pizza. A jaka to możemy zobaczyć na załączonych fotkach. Oczywiście w 3 wymiarach, na grubym i cienkim cieście, od wegetariańskiej (Margherita, Grecka), poprzez mięsne (z Pizzą Szefa na czele), kończąc na coraz popularniejszych z owocami morza (Frutti Di Mare).


A dla tych co nie przepadają za tym włoskim wynalazkiem lub dbają o linię, szef kuchni, pan Marcin przygotowuje kilka wersji sałatek.

Posuwając się dalej w jadłospisie trafiamy na makarony. I tutaj też wybór spory w wersji gotowanej i dodatkowo zapiekanej. Dodatki: kurczak, tuńczyk, łosoś, grzyby leśne (sezon), krewetki.

I dochodzimy do naleśników, które nie we wszystkich tego typu lokalach są podawane. A więc mamy: meksykańskie, chłopskie oraz szpinakowe. Zobaczymy jakie będą miały wzięcie i czy pojawi się zapotrzebowanie na wersję, na słodko.

A na wstęp lub dla tych co wpadają na maleńkie co nieco kuchnia poda: paluchy z sosem, frytki, nugetsy.

Jak pokrótce opisaliśmy wybór jest spory.

Do tego oczywiście napoje.

Dla tych co lubią więcej lub zamawiają dla całej rodziny w promocji 2 X Pizza Gigant lub 3 X Pizza Średnia.

Dla zapracowanych rabat dla firm.

I oczywiście DOWÓZ.

Ze względu na duże doświadczenie właściciela lokalu, pana Pawła (Korona) i Szefa Kuchni, pana Marcin o jakość nie powinniśmy się martwić, wystrój lokalu do zobaczenia na zdjęciach.

Co nam pozostało: wpaść lub zamówić na wynos i skomentować.

Szczegóły na stronie: tutaj

 
Zapisz się do newslettera:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingu usług i produktów partnerów właściciela serwisów.
Pierwsza sesja Rady Miejskiej - GALERIA