Materiał sponsorowany
Przy Placu Słonecznym 1 ulokowała się Pizzeria Bazylia.
Mały, bo tylko na 16 miejsc, klimatyczny lokal, w którym jak sama nazwa wskazuje królować będzie pizza. A jaka to możemy zobaczyć na załączonych fotkach. Oczywiście w 3 wymiarach, na grubym i cienkim cieście, od wegetariańskiej (Margherita, Grecka), poprzez mięsne (z Pizzą Szefa na czele), kończąc na coraz popularniejszych z owocami morza (Frutti Di Mare).
A dla tych co nie przepadają za tym włoskim wynalazkiem lub dbają o linię, szef kuchni, pan Marcin przygotowuje kilka wersji sałatek.
Posuwając się dalej w jadłospisie trafiamy na makarony. I tutaj też wybór spory w wersji gotowanej i dodatkowo zapiekanej. Dodatki: kurczak, tuńczyk, łosoś, grzyby leśne (sezon), krewetki.
I dochodzimy do naleśników, które nie we wszystkich tego typu lokalach są podawane. A więc mamy: meksykańskie, chłopskie oraz szpinakowe. Zobaczymy jakie będą miały wzięcie i czy pojawi się zapotrzebowanie na wersję, na słodko.
A na wstęp lub dla tych co wpadają na maleńkie co nieco kuchnia poda: paluchy z sosem, frytki, nugetsy.
Jak pokrótce opisaliśmy wybór jest spory.
Do tego oczywiście napoje.
Dla tych co lubią więcej lub zamawiają dla całej rodziny w promocji 2 X Pizza Gigant lub 3 X Pizza Średnia.
Dla zapracowanych rabat dla firm.
I oczywiście DOWÓZ.
Ze względu na duże doświadczenie właściciela lokalu, pana Pawła (Korona) i Szefa Kuchni, pana Marcin o jakość nie powinniśmy się martwić, wystrój lokalu do zobaczenia na zdjęciach.
Co nam pozostało: wpaść lub zamówić na wynos i skomentować.
Szczegóły na stronie: tutaj