Dzisiaj jest: 6.5.2024, imieniny: Beniny, Filipa, Judyty

Zachodniopomorskie smaki podczas Jarmarku Jakubowego

Dodano: 2 lata temu
Redakcja poleca!

Regionalne specjały pojawią na XIII Jarmarku Jakubowym, który od 21 do 24 lipca odbędzie na terenie Bazyliki Archikatedralnej pw. św. Jakuba Apostoła w Szczecinie.

Zachodniopomorskie smaki podczas Jarmarku Jakubowego

Regionalne specjały pojawią na XIII Jarmarku Jakubowym, który od 21 do 24 lipca odbędzie na terenie Bazyliki Archikatedralnej pw. św. Jakuba Apostoła w Szczecinie. Aleja Zachodniopomorskie Smaki zaoferuje m.in. pyszne miody, chleby, ciasta i ryby. Będzie  można nie tylko posmakować tradycyjnych produktów, ale także uzupełnić domowe zapasy.

Jarmark Jakubowy to wydarzenie, które na stałe zapisało się w kalendarzu kulturalnym Pomorza Zachodniego. Co roku impreza przyciąga zarówno mieszkańców Pomorza Zachodniego, jak i turystów.

Zapraszam do naszej Zachodniopomorskiej Alei Smaków. Charakter oraz zasięg Jarmarku sprawia, że to doskonała okazja do przedstawienia bogatej oferty produktów regionalnych i lokalnych oraz gospodarstw rolnych produkujących żywność ekologiczną – mówi wicemarszałek województwa Olgierd Kustosz.

 „Aleja Zachodniopomorskie Smaki – produkty tradycyjne Pomorza Zachodniego” zajmować będzie specjalny sektor. W dziesięciu drewnianych domkach wystawcy zaprezentują produkty lokalne, tradycyjne i regionalne z Pomorza Zachodniego. Będą to miody i produkty pszczele, chleby, rogale, bułki, ciasta, pierniki, przetwory z róży i pomidorów oraz przetwory z ryb.

Organizacja i obsługa stoisk wystawienniczych to wspólny wysiłek regionalnych producentów, Wydziału Rolnictwa i Rybactwa oraz Wydziału Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego.

                    Pomorze Zachodnie

Źródło: Urząd Marszałkowski - Zachodniopomorskie
Zapisz się do newslettera:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingu usług i produktów partnerów właściciela serwisów.
20 lat w Unii Europejskiej. Fotorelacja