Dzisiaj jest: 23.10.2018, imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna

COOLturalne wakacje 2018: Koncert zespołu Szulerzy

Data wydarzenia: Lokalizacja: Teatr Letni w Parku Chrobrego Dodano:
COOLturalne wakacje 2018: Koncert zespołu Szulerzy

Koncert zespołu Szulerzy

Zespół założony w 2001 roku w Inowrocławiu przez znanych i doświadczonych muzyków, którzy z biegiem czasu odkryli właściwe proporcje receptury zawierającej wszystko to, co kręci najbardziej: energetyczny i taneczny miks
rhythm and bluesa i rock and rolla, doprawiony szczyptą swingu i soulu. Ten koktajl muzyczny nazwali blues'n'roll i wykonują go jako jedyni w Polsce. To muzyka pełna pozytywnych wibracji, które nie pozwalają spokojnie usiedzieć w
miejscu. Jej uzupełnieniem są polskie teksty śpiewane przez urokliwą wokalistkę oraz oryginalny wizerunek sceniczny.


Szulerzy

Skład zespołu:

Emilia Wikarska - śpiew
Marcin Szulkowski - gitara
Jacek Karpowicz - harmonijka
Marek Wikarski - gitara basowa, kontrabas
Miłosz Szulkowski - perkusja

dyskografia:

CD "Bez Ciebie" (2003)
CD "Pilnuj się!" (2005)
CD "Koniec tygodnia" (2008)
CD "Gra w piki daje wyniki" (2009)
CD "Blues'n'roll" (2012)
CD "Życie zaczyna się w piątek" (2014)

Warto wspomnieć, że do utworów "Obywatel Nowak Jan" i "Ramona" zostały
stworzone teledyski, które można zobaczyć na YouTube.

"[...] jeden z najlepszych zespołów jakie widziałem na naszych scenach. Nikt
u nas tak nie gra."

Sławek Turkowski, Jazz Radio, Warszawa


Wstęp wolny

Zapisz się do newslettera:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingu usług i produktów partnerów właściciela serwisów.
Rodzinny Poranek Muzyczny w PSM - GALERIA